• boerentoer

Roomijs met gebakken appeltjes

Bijgewerkt op: 16 mei

Nog op zoek naar een heerlijk dessert? Met deze topper scoor je bij iedereen! Jong en oud smult ervan ;)


Verse appeltjes met zelfgemaakt ijs? Beter kan je niet hebben!


Bereiding:


- Snijd het klokhuis van de appels er uit en snij ze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik (pietje precies werk, it is!)

- Laat een klontje boter smelten op het vuur en leg de appeltjes er bij

- Strooi de kristalsuiker er overheen en laat de appeltjes sudderen voor 15 minuutjes

- Wanneer de appeltjes klaar zijn en er een stroopachtige saus is ontstaan, haal je de pan van het vuur

- Verdeel de schijfjes over bordjes en schep er steeds twee bolletjes ijs bij

- Werk af met wat heerlijke stroop!


Ingrediënten (4 personen):


- 4 middelgrote appels

- Boter

- 2 eetlepels kristalsuiker

- Vanilleroomijs



7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven