Kalfsblanquette

Bijgewerkt op: 16 mei

Zo genieten van een lekker stukje vlees op grootmoeders wijze? Dan kan kalfsblanquette zeker smaken!


"Eén van mijn lievelingsgerechten! Laat het goed sudderen, dan smaakt het des te meer! Mmmm - Margo"

Bereiding:


- Hak de uien fijn en stoof tot ze glazig zijn. Voeg het vlees toe, kruid met peper en zout en laat alle zijden dichtschroeien.

- Bevochtig het vlees met de kalfsfond en voeg tijm en laurier toe.

- Laat een uur sudderen op het vuur.

- Voeg de champignons en wortels toe en laat ze 10 min mee stoven.

- Giet de room erbij en voeg naar smaak citroensap toe.

- Laat de saus vervolgens inkoken.

- Serveer met handgesneden frietjes, SMAKELIJK!


Ingrediënten (voor 4 personen):


- 2 uien

- 750 gr kalfsstoofvlees in kleine stukjes

- 4 dl kalfsfond

- 250 gr champignons

- 300 gr jonge wortels

- 2 dl room

- citroensap

- tijm, laurier, peterselie, peper en zout

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven