top of page

ONZE PRODUCENTEN

Elke editie staan er producenten voor jou klaar. Puur, lokaal, seizoensgebonden en lekker zijn kernwoorden die we graag laten terugkomen tijdens onze 'toeren'. Daarom zal het aanbod elke maand anders zijn! 

BOERDERIJ FINES

Hallo, ik ben Ines Theunis. Fines is een rundveebedrijf gelegen te Glabbeek met 200 runderen. 200 koeien die elke dag evenveel liefde krijgen! 

Naast het vleesveebedrijf zijn we ook actief in de akkerbouw zodat we op een duurzame manier kunnen werken.

Samen met Beenshoeve zijn we de initiatiefnemers van BoerenToer. We kijken ernaar uit om jullie te laten genieten van heerlijke lokale producten!  

3 vrouwen achter Fines.PNG
Avermaete 2.JPG

BEENSHOEVE

De familie Avermaete baat in Linter een modern akkerbouwbedrijf uit met veel aandacht voor duurzaamheid.

 

Philippe stapte als derde generatie mee in het bedrijf en met de hulp van Nele werd ook de korte keten verkoop opgestart. Samen met Ines Theunis werd BoerenToer uit de grond gestampt. 

 

Geniet van deze superlekkere aardappelen, uien en seizoensgroenten!
 

DE PEINWINNING

Hoeve de Peinwinning is een eeuwenoude boerderij waar sinds 2013 ambachtelijk ijs en ijsspecialiteiten worden gemaakt van de verse melk van onze Holstein-koeien.

An en Nico kijken er naar uit om je hun lekkere desserten te laten proeven!

IMGP0182.JPG
Straffestreek De Wollekes-42-4000px.JPG

DE WOLLEKES

Maak kennis met Schapenfokkerij De Wollekes uit Meensel-Kiezegem. Wat in 2012 begon met vijf schapen om een weide te laten begrazen, is intussen uitgegroeid tot een bloeiende boerderij.

De Wollekes kiest resoluut voor de beste kwaliteit lamsvlees.  Ze hebben ook een aantal melkschapen waarvan de melk verwerkt wordt tot onder andere yoghurt en kaas.

NORBEL

Bij de familie Vanschoubroek zit boeren in het bloed. Ook de 5e generatie zit nu in het familiebedrijf en samen baten ze een modern varkensbedrijf in Glabbeek uit. 

Enkele jaren geleden ging de familie op zoek naar een smaakvol, sterk en nog gezonder varkensras. Hieruit is het Norbel varken ontstaan. Dit is een mager stukje vlees dat zijn smaak voornamelijk te danken heeft aan zijn fijne vezeligheid. Hiernaast is de basis van het voeder voor onze varkens lokaal geteeld op eigen gronden.

Norbel.jpg
brut.jpg

BAKKERIJ BRUT

BRUT, zoals in: robuust, stevig, grof, ontdaan van franjes. Brood waarin enkel meel, water, zout, warmte en tijd zit. Werken met lokale granen, omdat dat nu eenmaal beter is. Bewust kleinschalig. Eerlijk.

Een familie met passie voor hun vak! 

PETRUSHOEVE

Al dat lekkere lokale voedsel, daar hoort een lokaal wijntje bij!

In 2010 plantte de familie Calders de eerste wijnranken aan, de start van een heel nieuw wijndomein in Molenbeek-Wersbeek. De Petrushoeve werkt met veel aandacht voor natuur en ook voor kinderen valt er op het domein heel wat te beleven.

Wijndomein-Petrushoeve_11©Lander-Loeckx.jpg
IMG_20210410_184933 (1).jpg

COSTERMANS

De familie Costermans uit Vissenaken weet van aanpakken. De broers telen niet enkel appels en peren, maar zorgen ook voor heerlijke honing, aardbeien, kersen en eieren. 

Om duimen en vingers bij af te likken!

LAVRIJSEN

In Herk-De-Stad teelt de familie Lavrijsen met veel passie het witte goud. En daar bedoelen we niet alleen hun lekkere asperges mee in de lente, maar ook kraakvers grondwitloof in de winter!

Niet te missen seizoensproducten van topkwaliteit. 

fam-lavrijsen-3.jpg
257184600_585735629202231_4296763302582217265_n.jpg

BLONDEEL

Plantenkwekerij Blondeel wordt uitgebaat door Bart Blondeel en zijn vrouw.

Sinds 1989 zijn zij gepassioneerd door de mooie, fleurige planten en baten ze een serre uit in Sint-Joris-Winge. 

 

Genoeg mogelijkheden om je huis op te fleuren!

CHAMPIGNOLA

Gilles Kempeneers volgde zijn vader op in de familiale champignonkwekerij in Kortenaken.

Samen met zijn moeder Nadine kweekt hij niet alleen de klassieke witte champignons, maar ook heel wat speciale soorten.

Een mooi familiebedrijf sinds 1999.

image12.jpeg
bottom of page