• boerentoer

Asperges met witte wijnsaus

Bijgewerkt op: 16 mei

Het wit goud, zoals ze zeggen. Je kan er tal van bereidingen mee, maar wij kiezen vandaag voor asperges met witte wijnsaus!


Altijd uitkijken naar wanneer het aspergeseizoen start!

Bereiding:


- Kook de eieren en schil de asperges

- Zet de asperges rechtop in een smalle kookpot, met hun kopjes naar boven

- Laat de asperges zo'n 20 minuten koken tot ze beetgaar zijn

- Bak de zalm lekker crispy

- Bak de sjaotjes en de knoflook wat aan en voeg het belangrijkste ingrediënt toe: de witte wijn

- Roer de crème fraîche, boter, dille en fijngekapte eieren onder de saus

- Serveer ze samen met gekookte krieltjes en smullen maar!


Ingrediënten (voor 4 personen):

- 2 kg witte asperges

- 4 zalmfilets

- 2 eieren

- 150 ml droge witte wijn

- 125 gr crème fraîche

- Boter en olijfolie

- Dille, sjalotjes, knoflook en kruiden



13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven